Translate

четвртак, 17. март 2022.

Merovinška Loza


Merovinška Loza



Hilderik I je bio Merovinški kralj, Salijskih Franaka. Poreklom je iz Panonije, preciznije, rođen je na mestu današnje Sremske Mitrovice; kao i mnogi Merovinzi posle njega. Hilderik I iz Panonije odlazi u Orlean da bi tamo bio podignut na štitu, s hodno drevnom ritualu, postavši kraljem Merovinga. Iz Galije putuje u Irsku gde je postao Sveti Patrik. 




Nažalost, mnogi Masoni nisu u potpunosti upoznati sa pojedinim detaljima iz istorije masonskog Reda, kao i pojedinim masonskim posvećenicima koji su ostavili dubok i neizbrisiv trag. Istorija Masonerije na tlu Evrope je nedovojiva od istorije Merovinga; koji su je uspostavili i preneli širom evropskog kontinenta. Hilderik  je otac proslavljenog Klovisa I, koji će postati prvi merovinški kralj nezavisnog Franačkog kraljevstva. Klovis je ‘’istorijski’’ Kralj Artur, o kome će biti više reči u nekim narednim teksovima. ‘’Okrugli sto’’ kralja Artura je drevni običaj-ritual, koji potiče iz davnina, a koji su praktikovali Kraljevi Ribari. U grobnici kralja Hilderika je otkriveno više od 300 zlatnih pčela, te i to ide u prilog povezanosti Merovinga sa Masonskim Redom, ali i poreklom iz drevnog Izraela; rođaci slavnog Samsona. Pčela je ‘’ljiljan’’ cvet Davidijanske Krvne loze Graala. 

Stupor Mundi. 🌹

Нема коментара:

Постави коментар

Hermetizam

Umesto Uvoda Priroda ne otvara vrata svetišta svakome bez odabira. Niko ne može težiti za velikom tajnom, ne usmeri li svoj život skladno is...