Translate

субота, 1. јануар 2022.

Javni konkurs za upis na seminar "O Iluminatima"

 


Javni konkurs za upis na seminar "O Iluminatima"


Seminar počinje 2. februara 2022. (polaznici će saznati zašto baš na taj dan) i završava se na Dan Reda Iluminata 1. maja 2022. godine. Pored iniciranih u društva sa tajnama, pravo upisa ostvariće i jedna broj zainteresovanih profanih pojedinaca koji žele da saznaju pravu Istinu o ovom mističnom Bratstvu.

Prijave za upis i molbe za eventualne dodatne informacije šaljite na:

m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com

Poslednjih godina, pa i decenija, svedoci smo da se u obliku knjiga, pamfleta, a danas i sajtova, stranica i drugih elektronskih prezentacija objavljuje sve i svašta u vezi Reda Iluminata, koji stoji na samom vrhu hijerarhijske Piramide Moći društava sa tajnama. Sve to zbunjuje zainteresovane i najčešće im daje pogrešnu sliku, jer je većinu napisanog pišu petparački senzacionalisti željni slave i novca. Ima čak i "autora" iz redova određenih Bratstva koji neosnovanim kritikama Iluminata iskazuju strah za pozicioniranje svojih Bratstava koje smatraju  "ugroženim" upravo od Iluminata?! Takve okolnosti su i stvorile potrebu da se brojne kontroverze razjasne na istinit način od strane upućenih koji više decenija proučavaju ovu temu na različite načine.

Veoma nam je važno da istaknemo sledeće: Ovaj seminar ni u kom slučaju ne predstavlja sistem “vrbovanja”, niti se kroz njega omogućava pristup Redu Iluminata na bilo koji način. M.D.A.B. ne zagovara, niti zastupa stavove ovog Reda. M.D.A.B. je nezavisna obrazovna institucija koja radi u slavu Znanja i istražuje i proučava sve društvene fenomene povezane sa Slobodnim Zidarstvom na nepristrasan način.

Na ovom seminaru zainteresovani polaznici će saznati mnogo toga u vezi filozofije i ideologije (posebno šta predstavlja utopiju, a šta je već ostvareno, ili se ostvaruje iz "široke" doktrine Reda), načina delovanja i krajnjih ciljeva Reda Iluminata. Takođe, akcenat će biti i na ritualistici, simbolici, stepenima Reda i generalno ezoterijsko-idejnoj potki, dok će mnogima poznati istorijski podaci biti samo pomenuti, uz naravno - razjašnjavanje nekih nejasnih mesta u skoro 250-godišnjoj istoriji ovog mističnog Reda. Biće pomenuto i prvo javno pojavljivanje Reda na našim prostorima, iako su (istina veoma retki) pripadnici srpskog i drugih ex-YU naroda postajali članovi ovog Bratstva još u 18. veku. Takođe, biće razjašnjene kontroverze oko toga da li je Red ugašen ili je nastavio da radi sve do današnjih dana, kao i o socijalnim grupacijama koje forsiraju priču da Iluminati predstavljaju samo mit, tj. da Red ne postoji već vekovima.Metod rada se znatno razlikuje od onog na koji su navikli polaznici naše Akademije, i koji važi za (skoro) sve ostale seminare. Ovde je interaktivni pristup obavezan, i nije dovoljno biti samo puki posmatrač. Nakon svakog od segmeneta seminara polaznici će pisati eseje kako bi se kroz takav prikaz njihovog toka misli utvrdilo da li ispravno shvataju materiju, tj. da li su im potrebna dodatna pojašnjenja. Polaznici kojima srpski, hrvatski, bosanski ili crnogorski nisu maternji jezici, moći će da pišu eseje na slovenačkom ili makedonskom, dok ćemo se oko eventualnog korišćenja drugih jezika posebno dogovarati. Osnovni udžbenik biće već poznata knjiga rektora Fr:. Škrbića "O Iluminatima", ali će polaznici dobijati i dosta drugog propratnog materijala, gde će naći čak i neke dokumente iz 18. veka koji nisu do sada javno publikovani. Poseban akcenat biće stavljen na veze Slobodnog Zidarstva i Reda Iluminata, što će posebno biti značajno za pripadnike Masonskog Bratstva, koji će moći da shvate značaj Slobodnog Zidarstva koje daje osnovu svim hijerarhijski višim društvima sa tajnama, što ne umanjuje značaj same Masonerije, jer u Piramidi Moći svaki kamen ima svoj izuzetni značaj, pa bio on u temelju, ili na samom vrhu piramide.

Kao i drugi naši seminari, i ovaj će se organizovati po ON-LINE principu, tj. ne zahteva nikakvo lično prisustvo, već ga mogu pohađati, iz svojih domova, polaznici iz svih zemalja sveta. Konsultacije se vrše "1 na 1", tj. akcenat je personalizaciji i ličnom radu sa svakim od polaznika, gde će se termini i načini komunikacije dogovoriti vodeći računa o dnevnim obavezama, kako polaznika, tako i predavača. Generalno, kurs neće oduzimati puno vremena polaznicima, ali će zahtevati mnogo razmišljanja i iznošenja ličnih stavova, pa oni koji nisu raspoloženi za takav pristup mogu da odaberu neke druge seminare gde se mogu ostvariti dobri rezultati i pasivnijim "slušalačkim" pristupom. 

TAJNOST JE ZAGARANTOVANA, što se očekuje i od polaznika, koji se na to obavezuju na samom početku prijemne procedure.

Očekujemo vaše aplikacije... Javite se na: m.d.akademija.b.rogosic@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар

Hermetizam

Umesto Uvoda Priroda ne otvara vrata svetišta svakome bez odabira. Niko ne može težiti za velikom tajnom, ne usmeri li svoj život skladno is...